Endüstriyel mutfak ekipmanları, restoran, cafe, otel, catering gibi yoğun miktarda yemek üretimi yapılan işletmelerin, sağlık ve hijyen açısından belirlenen kurallara uygun paslanmaz çelik ürünlerden oluşan mutfaklarındaki ekipmanlardır. Bu ekipmanlar belirlenirken üretim kapasitesine, müşteri sayısına ve ürün çeşitliliğine göre değerlendirme yapılır.

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları satın alınmadan önce belirlenmesi gereken önemli noktalar mevcuttur. Bu noktaların doğru tespiti ile en uygun mutfak cihazları belirlenir ve yüksek kapasiteli veya gereksiz ürün temininin önüne geçilir.

Mutfakta üretilecek menü en önemli öğelerden biridir. Menüde müşterilere sunulacak ürünler hangi türde mutfak ekipmanları almak gerektiğinin de belirlenmesinde büyük rol oynar. Örneğin sunulacak içecek çeşitlerine göre çay ocağı, şerbetlik, kahve makinesi gibi ürünleri alabilirsiniz. Ice slush servis etmeyecekseniz bunun makinesini almanıza gerek olmaz. Catering veya yemekhane gibi bir işletme kuruyorsanız yer ocakları, tencereler, yemek pişirme fırınları en çok ihtiyaç duyacağınız pişirme ekipmanlarından olacaktır. Fırın gibi bir işletmeniz varsa ve tepsi ve kasa yıkamanız gerekiyorsa kazan ve tepsi yıkama makinesi satın almanız daha çok işinize yarayacaktır.

Üretilecek yemek çeşitliliğinin yanında üretim kapasitesi de önemli bir etkendir. Kaç kişi için yemek üreteceksiniz?  İşte bunun gibi tüm ekipmanlar için üretim kapasitesi önemlidir. 3000 kişinin çalıştığı bir fabrika yemekhanesinde saatte 500 tabak yıkayabilen bir endüstriyel bulaşık makinesi işinizi çözmez. Bu durumda saatte 1000 tabaklık giyotin tip veya en az 2000 tabaklık konveyörlü bulaşık makinesi kullanmanız gerekebilir.

Bu iki önemli hususla birlikte olması gereken bölümlere ait ekipmanlar da doğru tespit edilerek verimli mutfaklar kurulabilir. Depolama alanı için gerekli raflar, soğuk dolaplar, soğuk oda gibi ekipmanlar ile hazırlık bölümünde yer alabilecek sebze doğrama makineleri, et kıyma makineleri, hamur açma makineleri gibi ürünlerden ihtiyacınız olanları muhakkak almalısınız.

Kurulum maliyetleri konusu sizin üzerinde çokça düşünüp, imkanlarınız doğrultusunda karar vermeniz gereken bir durum. Uzun ömürlü olması gereken sanayi tipi mutfaklar mümkün olduğunca kaliteli ürünlerden oluşmalıdır. Kurulum maliyetleri yüksek olduğundan bazı ürünlerde daha uygun fiyatlı ürünleri de tercih ederek işe başlayabilirsiniz.

Her ne türde olursa olsun, sanayi tipi mutfakların kurulum işlemlerinde önceden belirlenen menü ve kapasite ile tercih edilen ekipmanlar en verimli mutfakların kurulmasına sebep olur. 

Diktaş Endüstriyel Mutfak firması da tecrübeli kadrosuyla size en iyi mutfağı kurmanız için yardımcı olmaya hazırdır. En iyi mutfak gereçlerini en iyi fiyatlara Diktaş’tan temin edebilirsiniz.